AySay (TR/DK) + Ipek Yolu (TR/DK) – 10. December 2022

AySay
AySay lyder som det nye Norden. Et Norden der ikke længere kan løbe fra sin mangfoldighed og kulturelle  rigdom. Et oprør fyldt med håb, lyd, sang og musik. Her synges på dansk, tyrkisk og kurdisk i en anatolsk psykedelisk fest med nordiske melodier og danske pop-arrangementer i smuk synergi med naturen og livet  omkring os. Både sårbart og stærkt, men ofte også charmerende og opløftende, skaber AySay et pusterum,  men også en festlig protest i opgør med en verden, der alt for ofte insisterer på snæversyn og fastlåste rammer.

Forsangeren Luna Ersahin er født ind i et liv med to kulturer som afsæt. Med en dansk mor og en kurdisk far  fra Tyrkiet, hviler i hendes stemme en fortælling om helheden i de to halvdele. Som frontkvinde i kvartetten  AySay er det det samme budskab, der udleveres i et fængslende lydunivers, hvor østlige og vestlige  traditioner blandes; saz og darbuka møder elektroniske produktioner, mens østlige toner sunget på dansk  glider over i tyrkisk i flydende overgange.

Med Aske Døssing Bendixen på analog og digital percussion, og Carl West Hosbond på guitar, er AySays  pop-arrangementer moderne folkemusik i form og fortælling. Præcis som traditionel folkemusik skabes i  tæt forbindelse mellem musikere og folk, har AySay omfavnet hele verden som sit afsæt, sin  inspirationskilde og sit publikum. Kunstnerisk trækkes tråde til alt fra danske Sorten Muld til  canadisk/tyrkiske Minor Empire og græske Marina Satti.

Ipek Yolu
Ipek Yolu er nu klar til at indtage scenerne rundt i landet med deres debutalbum TROPICAL ANATOLIA. Ipek Yolu udfordrer og ødelægger grænser og sammenblander bastung, electro-farvet cumbia-grooves, rock støvede saz-riffs og anatolsk folk. Deres inspiration kommer fra sydamerikanske rytmer, anatolsk folkemusik og 60’er-drejet psykedelisk rock.

Bandet består bl.a. af musikere fra Aarhus Roots & Hybrid scene såsom Hudna, Junglelyd og AddisAbabaBand, og på den måde er deres sound bygget op med fri leg, nysgerrighed og improvisation.

Alt dette kommer til udtryk på debutpladen, hvor bandet samarbejder med nogle af Danmarks fineste musikere og til denne koncert har de to gæster med.

Bandet har på meget kort tid gjort sig bemærket på den danske musikscene med koncerter på spillesteder og festivaler i det meste af Danmark såsom en vellykket koncert på Roskilde Festival 2019, og Roots & Hybrid – SPOT Festival.
Ipek Yolu har også været blevet nomineret til årets Roots live navn ved Danish Music Awards Roots 2020.

Forlæng oplevelsen med et besøg på Gimles hyggelige café, The Raven.

Lørdag 10.12.2022
Start kl. 21:00
Dørene åbner kl. 20:00
Forsalg 160 kr

Unge under 25 år/studerende: 65 kr.