Sorten Muld (DK) + Nevesta’s Voice (DK)

SORTEN MULD
”Det sitrer. Ja, det er den type koncert. En af den slags musikalske oplevelser, der i årtier har haft prædikatet “uforglemmelig” mejslet i fingerspidserne (…)
Sorten Muld er i skrivende stund en af de mest berusende, unikke og eksklusive
koncertoplevelser i koncertkalenderen.” ⭑⭑⭑⭑⭑
Adam Bouttai, GAFFA om release-koncert på ’Mark IV – lånt
tid’ juni 2021

Sorten Muld løfter arven og genfinder nerven med nye elektroniske sagaer på 2021-albummet ’Mark IV – lånt tid’. Nordiske middelalderballader i elektroniske produktioner fuld af triphoppens tålmodighed og technoens kant. Siden slut-90’erne, hvor Sorten Muld brød bredt igennem på den nordiske scene, har mellemøstlige instrumenter og inspirationer fundet vej til det vidtfavnende lydlandskab. En ny lyd af Norden og en ny lyd af Sorten Muld – præcis lige så rammende og bevægende dengang som nu.

Til koncerten møder vi Ulla Bendixens tusmørke-sang i centrum for de i alt 7
musikere. Nye og gamle sange i en orkestrering, der bevæger sig mellem det
tyste nærvær og de himmelflængende udbrud.

NEVESTA’S VOICE
Vokalgruppen Nevesta’s Voice indsamler, fortolker og fremfører europæiske folkesange. Rejsende gennem sangtraditoner fra det nordlige Skandinavien over Baltkum, Central og Østeuropa, iddelhavslandende og de mellemøstlige regioner mod syd, er gruppen styret af en levende nysgerrighed på Europas rødder og fortdens folk.

Med nærvær og indlevelse skaber Nevesta’s Voice gennem sang og musik en smuk, ærlig og intm forbindelse mellem os og dem der var engang. På scenen væves fortolkninger af Europas rige polyfoniske vokaltraditoner med delikat minimalistsk instrumentaton på harpe og akkordeon. usikken krydres med dragende og humoristske fortællinger fra både fortd og nutd.

Debutalbummet ’other Tongues’ fra 2020 har allerede vakt internatonal anerkendelse for dets kunstneriske originalitet og stemningsfulde historiefortælling og blev kåret som en af årets mest indfydelserige danske folkalbums.

Forlæng oplevelsen med et besøg på Gimles hyggelige café, The Raven.

10. September 2022

Start kl. 20:00

Dørene åbner kl. 19:00

Forsalg 180 kr.

Unge under 25 år
/studerende: 75 kr.